Установена е самоличността на трима от четиримата мигранти, които във вторник бяха ударени от мълния в градинка на улица "Пиротска", съобщава БНТ.

Те са сирийски граждани и са регистрирани в бежанския център в Харманли.

Липсата на тримата сирийски граждани е установена в приемателния център в Харманли в деня на инцидента. Те не са уведомили служителите, нито са посочили причина за пътуването си до София.

Проверка на Държавната агенция за бежанците е установила, че мъжете са били регистрирани в бежанския център на 19 септември и са започнали процедура за получаване на статут.

Според лекарите и тримата загинали от мълнията, паднала в градинката улица "Пиротска", не са имали шанс да бъдат спасени.

"Колегите от Спешния център са регистрирали само смъртта. Не е имало какво да направят", заяви Валентин Димитров - директор на болница "Пирогов".

Единственият оцелял от мълнията, който твърди, че е сирийски гражданин, е настанен в "Пирогов" с 20% изгаряния по тялото.

"Няма директна опасност за живота. През нощта е прекарал спокойно. Няма данни за други травми, които да засягат жизненоважни функции. Касае се за мъж на видима възраст 20 - 25 години", заяви Валентин Димитров - директор на болница "Пирогов".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук