Сириецът, който оцеля след удар на мълния в градинката до храм "Св. Никола" между улиците "Пиротска" и "Опълченска", има около 20% изгаряния, съобщава БНТ.

Младият мъж е на видима възраст 26-27 години.

Настанен е в Спешното отделение на болницата. Екип го преглежда и изследва. Повече информация за състоянието му ще бъде дадена в сряда.

Припомняме, че при инцидента в центъра на София загинаха трима души. 

Според неофициална информация от полицията най-вероятно става въпрос за мигранти, които обаче са със статут в България. И четиримата мъже са стояли под с дърво заедно с багажа си, когато са били поразени от мълнията.

Трагедията е огромна! Стана ясно кои са хората, убити от мълния в центъра на столицата ВИДЕО

Сигналът към Бърза помощ е подаден в 18:14 часа, линейката е пристигнала на място 9 минути по-късно, съобщиха от Спешна помощ. Лекарите на място са констатирали смъртта на трима от пострадалите.

На мястото на инцидента се очаква да пристигне оперативна следствена група.

Над 70 са вече сигналите за щети от бурята, подадени в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", като основно става въпрос за запушени шахти и за наводнени улици в центъра на София, няколко детски градини също са наводнени, както и подходите към училища. Това се отнася най-вече за района на Сточна гара, уточниха от Пожарната пред БНР.

Постъпили са сигнали за наводнени магазини и заведения в центъра на София. Има сигнали и за паднали дървета в града, наводнени са подлези. 

Екипи на Пожарната и Столичната община работят да преодоляване на последствията от стихията.

Сигналите обаче се увеличават лавинообразно, тъй като дъждът в София вече спря и се очаква тепърва хората да подават сигнали за наводнени приземни етажи и мазета.

"Очаквам сигналите да надминат 100 - за задръстени улици, наводнени мазета в Центъра и широк център. Силният вятър обрули дърветата, запуши шахтите и обилният дъжд не можа да бъде поет от водопроводната инсталация. Няма тежко пострадали обекти. До сутринта ще се оправим, ако дъждът спре", каза гл. комисар Николай Николов, ГДПБЗН.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук