Двама от загиналите край Лесово са от Сливен, третият е от Ямбол, те са били отпред, съобщава Нова тв. Бусът на малка семейна сливенска фирма, който е возил пътници до Одрин и обратно, е бил технически изправен.

Украинският водач на спрелия на пътя ТИР е задържан за 24 часа, в кръвта му е имало следи от алкохол – под 0,5 промила, което е минимално количество. По време на сблъсъка той бил спрял на пътното платно и е чакал да премине границата.

Спирачният път на микробуса е бил около 30 м, съобщи наблюдаващият прокурор. При катастрофата загина шофьорът на микробуса. Той е бил с дългогодишен опит зад волана, в кръвта му не е открит алкохол.

Самолет „Спартан“ извърши полет от София до авиобаза Безмер и в 18.45 ч. тази вечер кацна обратно на летището в столицата, съобщиха от Министерството на отбраната.

С него бяха транспортирани медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и тежко пострадали - две жени, при пътния инцидент между ТИР и микробус. 


Командир на екипажа на самолета е подполковник Пламен Дончев, втори пилот е капитан Михаил Димитров и борден инженер капитан Митко Георгиев, уточниха още от министерството.