Родителите на 11-годишната Сара, която беше прегазена от кола във вторник в белослатинското село Търнак, се молят детето да оцелее, пише BulNews.bg. 

Те разкриха, че още не са я виждали след фаталния инцидент, защото момичето е в критично състояние в болницата в Плевен, а в реанимацията не се допуска никой. Сара е с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб, като шансовете да оцелее са минимални.

Родителите и роднините на детето заявиха, че не търсят мъст и пари и няма да закачат 59-годишния шофьор Веселин Ранков, докато тя е жива. 

Вчера вечерта те за пореден път тръгнаха към окръжната болница с надеждата да могат да получат добри новини за детето и да могат да я видят. Родителите на Сара обещаха да няма повече размирици в селото и да не се блокират пътища. 

Майката Илияна Михайлова, бащата Борис Борисов и чичото на Сара Слави Пешев са силно набожни хора и членуват в евангелистката църква, в която чичото е пастор.

Заслугата за потушаване на създалото се напрежение имат не само големият брой униформени, изпратени да следят за реда, но и чичото на момичето, който през цялото време проповядвал пред съселяните си да не изпитват омраза, а да се молят за оздравяването на Сара.

„Познаваме хората с парите като него, но пред Бога няма да му се размине. Пред него всички сме равни и всеки ще трябва да плаща за грешките и действията си“, категоричен е Пешев. 

„Молим се на Господ да оцелее, не искаме да има размирици, не искаме побоища, не искаме нищо. Искаме само едно честно извинение от шофьора и да помага на детето ни. Тя е отличничка в 5-ти клас и всички в селото плачат за нея. От шофьора искам покаяние, пълно покаяние. Искам с каквото може да помогне на Сара и детето ми да се оправи, да е живо и здраво“, разказва през сълзи бащата на Сара.