Парашутистът, който претърпя тежък инцидент на бившето военно летище в пловдивското село Чешнигирово, е транспортиран за лечение във Военно-медицинска академия София, съобщиха за БЛИЦ от ресорното министерство.
 
От там запазват пълно мълчание какво е състоянието на мъжа. Това, което от свои източници БЛИЦ разбра е, че състоянието на парашутиста остава тежко. Той е с опасност за живота, с черепно мозъчна травма, биле с мозъчен кръвоизлив, когато е бил първоначално откаран в Университетска болница с хеликоптер. Това, което репортерът ни научи до момента е, че военният е около 40 - годишен, от Пловдив.
 
При изпълнение на учебно-тренировъчни сокове, са скочили едновременно трима души от голяма височина. Парашутът на пострадалия не се е отворил, отворил се е резервният му парашут на по-ниска височина. Води се разследване, но нашите източници коментираха, че са учудени, защото парашутистът бил добре обучен и доказан професионалист. Няма яснота дали още във въздуха не е претърпял инцидент и не е бил ударен в главата, или падайки на земята, се е наранил. 
 
БЛИЦ припомня, че драмата се разигра на фаталния 13-ти този месец. 
 
По случая е назначена проверка и се води разследване от Военно-окръжна прокуратура - Пловдив и органите на Служба „Военна полиция“.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ