Малкият син на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е загинал, след като двамата с баща си са се забили с моторна шейна в дърво. Това е основата версия, по която работят разследващите, научи БЛИЦ. 

Както медията ни писа 4-годишният наследник на министъра Московски - Кристиан, загина вчера следобед при тежък инцидент на Боровец

Все още не е потвърдено дали трагедията се е разиграла на пистите в зимния курорт, или извън тях. В същото време се разбра, че теренът в района на хижа „Чакър войвода“ е изключително труднодостъпен. Местните казват, че до хижата се достига само с моторни шейни или с планински водач.

Справка във вчерашната прогноза на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК също показва притеснителни данни.

Според нея условията за туризъм в планината, на трагичния за семейството на министър Москова 2 февруари, са били добри, но само в сутрешните часове. 

„Следобед се очакват много силни ветрове. Заради това от ПСС не препоръчваме излизане във високите части на планините. Заради това се очаква и спиране на работата на всички лифтови съоръжения“, е гласяла вчерашната прогноза на Планинската спасителна служба.

Възможно ли е лошите метеорологични условия също да са допринесли за трагичния инцидент предстои да разберем.

Екипът на БЛИЦ изказва съболезнования на семейството на Ивайло Московски. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!