Каква съдба очаква кучето на 49-годишния Георги Стоянов, който в понеделник бе намерен мъртъв в квартирата си на ул. „Цар Симеон I“ в Бургас? 

Трупът на Георги бе намерен в понеделник следобед от единствения му приятел. Тялото му е гниело поне 3 дни. През цялото време кучето му е било с мъртвия си стопанин, то е скимтяло ужасяващо, сякаш за да даде знак на хората, съседите го чували, но никой не проверил какво се случва.

Накрая от глад четириногото е наръфало лицето на стопанина си, пише "Флагман".

Георги е бил много самотен, трудноподвижен, с много болести, без близки, които да се грижат за него, без средства, без къща. Живеел под наем на втория етаж от къща в центъра на града. Пенсията му болест не му стигала дори за лекарства. Често е забелязан по улиците на града да проси, но не за да си купи алкохол и цигари, както правят голяма част от просяците.

Преди няколко години е решил да си осинови бездомно куче, за да му е спътник в тежкия живот. Четириногото се оказало от ловната порода ягдтериер. Те били неразделни, заедно се хранели и заедно гладували, разказват съседи на изстрадалия мъж. 

Георги е издъхнал на фотьола в квартирата си, безжизненото му тяло е намерено именно там. Лицето му буквално е било обезобразено. Според източници от разследването, кучето дълго време е било върху стопанина си, душело го е и след като е разбрало, че е мъртъв, отчаяното животно на втория ден започнало да ръфа лицето му. Първо изяло устните, после лявата буза, а накрая нагризало носа до кокал.

Въпреки шока от гледката, която заварил, приятелят на Георги е решил да прибере кучето му и да се грижи за него, пише още изданието.

Много хора са на мнение, че кучето щом е посегнало на собственика си, значи е агресивно и трябва да бъде умъртвено. Съседите на Георги обаче са категорични, че домашният му любимец е много дружелюбен и при други обстоятелства не би му посегнал. 

Специалисти коментират, че това е съвсем нормална реакция на гладно животно, независимо какво е то.  „Кучето поне три дни е стояло гладно. Не е ясно преди това кога е яло. Това е инстинкт за самосъхранение и не е породено от агресия“, казват запознати. 

Има случаи на евтаназия на кучета, ако то е проявило агресия спрямо човек, особено последиците са фатални. Едва ли обаче сега ще се стигне дотам. Случаят на Георги е различен и няма данни домашният му любимец да е агресивен. Още повече сега четириногото е в сигурни ръце, които ще се грижат за него.