Започна делото срещу шофьора, който уби изселничка от Родопите на улица в турския град Бурса. Срещу водача Илхами Бекироглу е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като за това деяние се предвижда затвор до 15 години, пише 24rodopi.com.

Трагедията няма край! Убитата Еда щяла да навърши 20 години само след 2 дни


Припомняме, че инцидентът стана в края на август. При маневра на заден ход товарен автомобил притиска Еда Мюдюроглу в стена и я убива на място. 20-годишната жена приготвила ашуре и тръгнала към дома на дядо си, за да му раздаде за празника.

Водачът на микробуса изгубил контрол при маневрата. Ударът бил толкова силен, че повалил и бетонов стълб. Шофьорът избягал от мястото на произшествието. По-късно бе задържан.

Еда щяла да навърши 20 години само след два дни. Тя е учила за фелдшер, мечтата й е била да се бори с Ковид-19. Фамилията е от момчилградските села.
В хода на първото дело обвиняемият водач не присъства в съдебната зала поради контакт със заразен с коронавирус.

Млада и красива изселничка умря по ужасяващо нелеп начин в центъра на Бурса СНИМКИ

В залата стана ясно, че Илхами Бекироглу започнал работа в транспортната фирма ден преди произшествието. Той обаче не е притежавал сертификат за управление на товарен автомобил.

Поради тази причина адвокатът на семейството поиска да бъде потърсена наказателна отговорност и от собственика на компанията, който е допуснал подобен водач да управлявал камион.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!