При ужасяващия инцидент, случил се в Бразилия, 13-годишна ученичка едва е била спасена от филтърна помпа на басейн, която я е хванала в капан.

Хидравличното устройство засмуква косата на момичето и тя останала напълно потопена в продължение на повече от две минути, съобщава "Мирър".

Инцидентът е станал в частен дом в град Агуа Бранка и е запечатан от камера за видеонаблюдение. На кадрите може да се види как детето поставя краката си на ръба на басейна, а главата си във водата. Скоро косата е захваната от помпата и момичето е изцяло под водата.

Близките на ученичката Мария Рита били наблизо, но не забелязали веднага какво се е случило. Когато възрастните били повикани на помощ от другите тийнейджъри, бащата веднага се хвърлил в басейна.

На мъжа се наложило да отреже косата ѝ, за да измъкне дъщеря си от капана. След това близките започнали да оказват първа помощ на детето.

За щастие, момичето показва признаци на живот в рамките на няколко секунди след изваждането му от водата. След преглед в болницата щастливото момиче е освободено няколко часа по-късно.

Превод и редакция: БЛИЦ