Снежният ужас по пътищата продължава. ТИР закъса в преспите и затапи един от най-натоварените булеварди във Враца, пише BulNews. Инцидентът е станал преди минути на Оряховското шосе.
ТИР с пазарджишка регистрация не успял да вземе завой и затънал в снега. Тежката машина идвала откъм центъра на Враца и предприела маневра, за да влезе в бензиностанция от другата страна на булеварда. Шофьорът трябвало да направи обратен завой, след което веднага да отбие вдясно за търговския обект. Вместо това огромният камион обаче се забил в преспите отстрани.

Kабината се е усукала, а дългото ремарке е препречило почти изцяло пътното платно. Това създава предпоставки за пътно-транспортно произшествие в и без това сложната зимна обстановка. Съветват се водачите да преминават през мястото с повишено внимание.

Все още не е ясно до кога ще е затапен възловият булевард. В момента двама души с лопати се опитват да освободят ТИР-а от снежния капан. Най-вероятно обаче ще се наложи използването на специализирана техника за издърпването на превозното средство.