Силното земетресение, което по-рано разлюля гръцки остров, е усетено и и у нас. Очевидци от различни краища на България съобщават какво са усетили. В официалната страница на Европейския сеизмологичен център хора от Димитровград, Пловдив, Бургас, Кърджали и София съобщават, че са почувствали труса.

"Продължи около 1 мин. в София (13 етаж). Според мен тук беше около 4,3 -та степен.

" Усети се и в България, аз съм в Бургас, на Черно море"

"Слабо в Бургас"

"Нашата сграда се люлееше много силно за около 1 минута; окачените щори се люлееха. НО, почувствахме го два пъти. Вторият път беше около 3 до 4 минути след първия, но продължи само около 5 секунди.", пише българин, който се намира на 505 км северно от епицентъра

Поразклати малко по дълго от обичайното... ", пък пише пловдивчанин.
 

Известната журналистка Нери Терзиева, която живее в район "Тракия" в Пловдив също е усетила земетресението. Ето как го описа в профила си.

"Тресна ни земетресение преди 12 минути, епицентърът бил в Родос - 6.4 по Рихтер. Народът от нашия фамозен блок (4 входа по 12 етажа, по 7 жилища на етаж) достолепно се оттегля на поляната отсреща.
Аз отивам в 150-годишната къщичка на мъжовия ми род, където живеят децата. Гредоред и темели от камъни-кубове по метър и 50", завършва поста си Нери.

Освен от България, очевидци и от Турция, Гърция и Албания пишат какво са усетили.


Както БЛИЦ писа изключително силно земетресение от 6.99 по Рихтер е отчетено от Европейски сеизмологичен център в Егейско море. Епицентърът на трус е близо до гръцките острови Додеканези и континенталната част на Турция. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!