Към момента няма информация за прелели язовири и реки. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка с активираното оперативно звено заради обилните валежи в страната.

„Тази сутрин в 8.45 е активиран щабът за наблюдение. Очаквам актуална информация след около един час. Информацията към сутринта, от язовирите, които се наблюдават от Министерството на околната среда и водите, това са големите и значими язовири, е че няма никъде преливане“, посочи той, цитиран от Фокус.

„На критичните точки на реките също няма преливания. Това е информацията от 9.00 часа. В 12.00-12.30 очаквам да имам обобщена информация. Два пъти дневно ще даваме информация – по обяд и след 16.00 часа. Ще има непрекъснато наблюдение“, добави Димов.

По думите му към момента служителите от басейновите дирекции са на критичните точки, за да наблюдават ситуацията. 

„Това, което знаем, е че в Южна България, около Пловдив, е най-сериозно положението. Ние следим постоянно прогнозите и сме в контакт с НИМХ. Очаква се валежи да има и в Северозападна България, така че там, където има прогноза, там са и наблюденията. Ресурсът, с който разполагаме на терен и хората там докладват за ситуацията“ поясни министър Димов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!