Холандските потребители на Туитър запълниха социалната мрежа с хаштагове #westerstorm и кадри от силната буря, която устрои истински погром в страната. Властите обявиха червено код като ниво на опасност и призовават хората да не излизат от домовете си и да избягват шофирането на автомобили.На кадрите се вижда как вятърът, достигащ скорост от 120 км/ч буквално подхвърля хората във въздуха. Опитвайки се да се спасят от урагана, те се хващат за светофари и всякакви други опори, но вятърът с лекота разпилява велосипеди, мотопеди и леки коли.
В Туитър холандците публикуват и видео, запечатващо как вятърът преобръща автомобили, събаря покриви и разпръсква контейнери в морето. „Да сте си поръчвали нещо от AliExpress? Има опасност стоката ви да се е намокрила малко”, шегуват се интернет – потребителите.
 

 Както отбелязва The Next Web, бурята е нанесла щети в много градове на страната. Десетки самолети кръжат над летищата в очакване да получат разрешение за кацане. Временно е спряно движението на влаковете и на практика са закрити всички лини от обществения транспорт.
 

 

 


Превод БЛИЦ