Трагедия се размина по чудо във варненското ОУ "Св. Патриарх Евтимий", съобщава Varna24.bg, позовавайки се на разтревожени родители. 

Тежък инцидент с деца се е разминал буквално на минути, след като вчера огромно парче с правоъгълни размери се е откъртило от фасадата на училището под покрива и се е стоварило на плаца, където всеки ден при хубаво време малчуганите играят след часовете до започване на занималнята. Минути преди да приключи последният час на учениците, около 12 часа на обяд, мазилка и камъни се откъртват и стоварват на огромни парчета на площадката, където все още не е имало деца. 

Незабавно са взети мерки за ограждане на участъка, а на всички учители е разпоредено да не допускат ученици на плаца. 

Стана ясно, че от Дирекция "Образование и младежки дейности" в Община Варна, е разпоредена незабавна проверка и са взети спешни мерки за обезопасяване на фасадата на ОУ "Патриарх Евтимий“.


Ето какво съобщиха от там по повод сигнала

"Взети са мерки за обезопасяване на част от фасадата на ОУ "Патриарх Евтимий“, съобщиха от дирекция "Образование и младежки дейности“ в Община Варна. Причина за мярката е компрометиран участък, от който са паднали парчета мазилка.

"Ремонти в училището са извършвани, но до момента не е подавано искане от директора на училището Веселина Манолова за обновяване на фасадата. Заради компрометираните участъци ще стартираме процедури за цялостно саниране на сградния фонд", обясни Лилия Христова, директор на дирекцията.

През миналата година със средства от общинския бюджет са извършени ремонти на класните стаи на първия етаж и на част от парната инсталация, положени са плочки на входовете, обновена е и част от канализацията в двора на училището."