Избухна цистерна на бензиностанция във Враца. От взрива е пострадал около 50-годишен мъж, информира БНТ.

Бензиностанцията не функционира от години, а старите съдове, в които се е съхранявало преди време гориво, са изведени на повърхността. При опит на служител във фирмата да среже съда, цистерната избухва.

Това е стара неработеща бензиностанция повече от три години. Цистерните, в които се е съхранявало гориво, преди време са били под земята, но от няколко седмици са изведени на повърхността. Теренът е частна собственост и се подготвя за друг бъдещ обект.

Днес преди обяд служител във фирмата е започнал да реже тръба на стария съд, но от налягането цистерната избухва, а мъжът е отхвърлен на метри.

По неофициална информация, служителят е около 50-годишен със счупен крайник. От инспекцията по труда казаха, че служителят има трудов договор към фирмата. Все още не е ясно дали са спазени всички мерки за безопасна работа, тъй като тече проверка.

Хората чули силният удар споделят, че много бързо е откарана избухналата цистерна от мястото на инцидента, с цел да потули бързо случая.

Собственикът на обекта обясни, че всички мерки за безопасност са спазени. "Гръмнало е от цистерната", обясни той.

"На другата пряка имаме голям сервиз, там работим, и по едно време се чу един много силен удар. Не като взрив, а като много силен удар, помислих, че камион се е ударил, ама то гръмнало цистерна. Тая бензиностанция не работи повече от три години, вадят цистерни, копаят тук, ама колко са били не знам", каза Павлин, който работи близо до бензиностанцията.

"Чух страшен звук като под налягане да излиза въздух. Много силен гърмеж и тътен, и са дошли да режат тук цистерната да я предават. Как може да се допусне това нещо да се прави, не знам. Цистерна, която е държала гориво, и да дойде един непрофесионален работник и дори е да е професионален да тръгне с резак да реже, това нещо е нормално да се случи.

Човекът, доколкото разбрах, на няколко метра е излетял от цистерната при това положение, което се е случило. Не може така някой да си предприема някакви своеволия в населено място, отвсякъде хора, да тръгва да предприема някакви рязанки ей такива", коментира друг работник.

По-късно на място пристигна и камион, който е извозил избухналата цистерна. По каросерията имаше още от пяната, която са използвали огнеборците.