Антон Петров, когото преди 12 години полицаите от ГДБОП кръстиха Хамстера, загина в джип, паднал в пропаст от черен планински път край град Рила.

Катастрофата станала към 21 ч в събота, когото няколко високопроходими автомобила се връщали след офроуд шофиране. Петров карал единия джип, който на завой в местността „Илияна река” излетял от 40-метрова височина. Приятелите му от другите коли започнали спасителна акция, но открили Петров мъртъв в разбития му автомобил.

Драмата с Хамстера щяла да свърши с още трупове, но по чудо...

Трима от спътниците му са ранени, след като изпаднали от джипа и били откарани в „Пирогов”.

Антон Петров е бивш шампион по карате. Покрай този спорт се запознал с Алексей Петров. Антон има две висши образования - завършил е Техническия университет в София и Международни икономически отношения в УНСС.

Зловещи подробности за смъртта на Хамстера

Неговият занаят всъщност е бил да открива задигнати автомобили с пълно „Автокаско”, припомня "Труд". Работел е основно за „Лев Инс”, но и за още 3 застрахователни компании. Плащал е по около 100 000 лв. данъци годишно.

На 17 декември 2009 г. полицаи от ГДБОП нахлуват в дома му и го арестуват при акция „Наглите”. Виждат в антрето домашни чехли с апликации на хамстери и решават да го наричат Хамстера - хем да има прякор като мутра, хем да не го бъркат с Алексей Петров, на когото вече казват Трактора.

Хамстера, задържан по делото "Наглите", загина при страшен инцидент с джип в Рила ВИДЕО

От чанта на жена му, също в антрето, вадят банкнота от 100 лева - белязана при даване на откуп за една от жертвите на „Наглите”.

Антон прекарва 11 месеца по арестите. Белязаната банкнота се оказва недостатъчна и пада обвинението му по „Наглите”. На 10 февруари 2010 г., като близък на Алексей Петров, го включват в делото „Октопод”. Преди 12 дни цялата съдебна сага приключи с пълното му оправдаване.