Тази пресконференция вече има легендарен статут на медийно събитие в новата история на България. Това заяви Филип Станев от "Има такъв народ" в "Лице в лице" по bTV.

"Ние не сме на конкурс за красота. Става въпрос за общуване и за една политическа партия, която вече действа. Медиите са в основата на думата "посредник" между политиката и гражданите", каза зам.-председателят на ИТН.  

Според него в България не може да се взимат еднолични решения.

"Ние не сме Турция и Слави не е Ердоган. Предните ни ходове бяха медийна стратегия и тя сработи добре. Видимо обаче българските граждани разпределиха вота си така че е невъзможно само един политически субект да състави правителство", допълни той. 

"Важно е да подчертаем, че бяхме първи на тези избори, но не за да се хвалим. За първи път от 12 години насам Борисов не е непобедим. Това е прекрасно, но не е най-важното. Най-важното е, че българските граждани искат да получат увереност и спокойствие", обясни Станев.

Сензационен обрат в позицията на "Има такъв народ"!

"Имаме хората и екипа. Ще го видите съвсем скоро. Ние не искаме да водим разговори за постове и личности. Това беше проблем през последните години. Заради личните амбиции и суети на различните партии, рано или късно се стига до разводи. Да не гледаме на държавата като на баница. Не можеш да слагаш напред личната си амбиция и да казваш: "аз съм човека", заяви още Станев. 

Той потвърди, че партията ще търси разговори само с тези, които са наистина възможни партньори - хората на Христо Иванов и Мая Манолова. 

"Между ИТН и ДПС има връзка колкото имат белите мечки и пингвините. Не знам дали знаете, но живеят в различни полюси. ГЕРБ и ДПС извървяха заедно пътя, който ни докара до това положение", посочи той. 

"Първо, да направим уточнение - Слави Трифонов не е прочел цялата програма, а няколко базисни опорни точки. Това не е програмата за партията.

Ако прочетем цялата, ще ни трябват 16 часа ефир. Ние желаем прокуратурата да бъде извадена от Съдебната власт и да отиде в Изпълнителната власт. Не казвам да е подчинена, а да има функция. Да бъде независима институция, да има функции, тя е държавното обвинение. В момента работи по съветски модел. 

Гледахте ли днес г-н Безос? България и Хърватска са единствените държави, които не са членове на Европейската космическа агенция. Знаете ли колко подготвени на световно ниво асове имаме, които са готови да излетят в космоса", завърши Станев.