„Борисов, гледай си партията и си отговори защо не можеш да управляваш повече“, така лидерът на БСП Корнелия Нинова започна свой спот в личния си фейсбук профил.

БЛИЦ уточнява, че думите й идват непосредствено, след като по-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че се отказва от депутатското си място и имунитет, но призова „срутилите“ се на изборите партии да признаят пораженията си, защото ГЕРБ ги е победил на много места.

„Борисов, преди да говори за БСП, да си гледа неговата партия. 

Защо след 11 години управление и еднолична власт се докара до там, че дори с целия държавен ресурс, с излетите милиарди и брутално накупени гласове не може да управлява повече и да мръдне в парламента без гласовете на поне още две партии. 

Ние сме падали и на по-малко депутати и сме се изправяли. 

И сега ще се изправим. 

Но на него такова срутване на ГЕРБ му е за пръв път. 

Въпросът е дали всички ще проявим мъдрост да не му позволим да се изправи или загледани в себе си ще му позволим да се върне“, допълни Нинова в отговор на Борисов.

„Не викай Дявола. Нас ни наричаха „срутище“, а тези, които се срутиха … с тези обиди до там се докараха“, бяха точните думи на премиера, изречени по-рано днес, малко след като отново коментира изборите и жегна Слави Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!