"Нормалната практика е първо да се подпише споразумение и след това да се разпределят постове. Не би трябвало да има проблем. Правителството трябва да има ясни правила и обществото да знае какво да очаква от него". Това заяви в ефира на BTV зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски.

Социалистът обясни, че изнесената информация за ротация на председателя на 47-то НС не е вярна, а кой ще бъде той предстои да стане ясно. Той заяви, че на заседание на групата левицата ще реши кой ще излъчи за поста. Като кандидатура на "БСП за България" за зам.-председател на парламента ще бъде предложен Кристиан Вигенин. 

"България ще има правителство в 47-мия парламент. Работата на народните представители ще е да са разбрали правилно знака на гражданите на изборите, да са разбрали това, за което ни пратиха избирателите и този парламент да изкара пълен 4-годишен мандат", каза Свиленски и допълни, че само така могат да бъдат решени трайно проблемите, които е оставило 12-годишното управление на ГЕРБ.

По думите му за БСП доходите са приоритет, да бъдат осигурени средства за пенсионерите, малкия средния бизнес, за икономиката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!