И за децата беше ясно, арестът ми беше незаконен, поръчков и наказуем. Имаше десетки и стотици арести на българи предизборно. Това е по-притеснително. Върнахме се в 90-те години.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Хасково по повод доклада на Държавния департамент на САЩ за спазване на човешките права за 2022 г.

„Крадоха откъдето, каквото можаха. Две години те ви разсипаха“, припомни той.

„Вие едва ли не се радвахте, когато ни извличаха пред децата ни от къщите. Но сега се вижда - докладът казва: две години управление на Кирил Петков и Радев - корупция и какво ли не. Затова сега на изборите трябва да се стегнем“, обърна се той към журналистите.

„Този доклад казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа. Ние предлагаме да решим тези проблеми“, обобщи лидерът на ГЕРБ.

Борисов припомни, че от 2 ГЕРБ го няма в управлението, а всички виждат какво е нивото на корупцията. "Крадоха ви от бензина, горивата, храните, откъдето - както можаха", добави той.

Бившият премиер смъмри и медиите, като посочи, че ГЕРБ няма участие в такива. И припомни как Бойко Рашков е заплашвал журналисти, а след това е задържал, какво се е случило със Севдалина Арнаудова.

Критиките към медиите бяха свързани с мълчанието по финансирането на ДБ през Нексо и за незаконни действия на министри и премиер.

Този доклад казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа и върховенството на закона, смята Борисов.

Делян Добрев също се спря на доклада от САЩ и констатациите за корупция. При ГЕРБ инфлацията бе между 0 и 2%, за всичките години, посочи той. бяхме в топ 5, а сега сме в топ 5 отзад напред и не им е виновна войната, нито енергийните ресурси, защото инфлацията започва 2 месеца след като те станаха служебни министри, с първия бюджет, който те направиха, посочи водачът в Хасково.

"Лицемерното им отношение и огромната медийна подкрепа. Не ги питаха дори за един парапет. Било грешен ъгъл. Кое е грешен ъгъл - не разбрах. Няма допълнителни въпроси. За да може публиката да остане неразбрала какви са", продължи Борисов. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук