„Всичко зависи от българите, които ще отидат да гласуват. Важно е да се види доколко политиците ще мотивираме тези, които не искат да гласуват, да отидат до урните.

Това заяви в ефира на БНТ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Той припомни, че голяма част от българите на предните избори не са се явили до урните. „Това беше една смъртна присъда за политиката ни. Това може би ще се повтори, като гледаме проучванията“, каза той.

„Най-голямата трагедия е, че 2/3 от българите не припознават българската държава като своя“, смята той.

„Водим разговори с всички партии. Зависи дали условията, които поставяме, ще бъдат приети, за да сформираме коалиция с някого. Условията са ни прости – запазване на българската финансова независимост, вдигане на санкциите срещу Русия, предприемане на действия за увеличаване на българското производство“, добави той.

Той обеща, че референдум от еврото ще има.

„Вие ходите ли, г-н Василев, в магазин често. Виждате ли какво става с цените“, каза той. По думите му финансовото състояние на страната през последните години не е добре и именно „Възраждане“ е предупреждавала какво ще стане.

„Вие не четете ли новините? Не виждате ли какво се случва с „Дойче банк“. Фалират и други банки, клатят се и други. Това са факти. Финансовият пазар е много обвързан“, каза той, а Бойко Василев бе слисан:

„Ама вие сериозно ли“, запита той през смях.

„Това, което вие ми казвате противоречи на това, което аз ви говоря“, подчерта още Василев.

Костадинов обаче му взе думата с „Чакайте да довърша“.

„Трябва да стимулираме производството си, като предоговорим членството на България в ЕС“, подчерта той.

Костадинов подчерта, че България трябва да вдигне санкциите срещу Русия и да спре да въоръжава Украйна.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук