„Надяваме се избирателите да решат политическата криза. Най-голям шанс за сформиране на правителство има ГЕРБ. Преди не ни стигнаха 5 гласа за правителство. С малко по-висок резултат ще сформираме такова.

Това заяви в ефира на БНТ кандидатът за депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

„Колегите от ПП не предложиха правителство, а програмна програма, която не й стигнаха 60 гласа да бъде приета. Не знам как след новите избори биха излезли от изолацията си“, подчерта кандидатът за депутат.

„Те твърдят, че са добрите, а всички други сме лошите, т.е. като ни наричат така, няма как да очакват нашата подкрепа“, каза още той.

„Българите са достатъчно мъдри и ще преценят добре кой може да сформира кабинет“, добави той.

„Не сме на кръстопът, ние през последните две години вървим назад. Отклонихме се от европейския път. През последните две години не сме усвоили и едно усвоено евро“, каза още Добрев.

„Няма да подкрепим правителство на малцинството на ПП. Последните две години българите обедняха и се случиха редица корупционни сделки. Не виждаме никакво взаимодействие с промяната и няма как да подкрепим такъв кабинет“, каза той.

„Ситуацията в България е толкова тежка, че разговори трябва да се водят, но никой не може да очаква подкрепа и да се съгласим на каквато и да е опция ПП да правят бюджета над държавата“ подчерта той.

Според него е важно всички партии да седнат на масата и да започнат да си говорят.

По темата за въоръжаването на Украйна, Добрев бе категоричен, че България не трябва да прави тънки сметки, когато става въпрос за човешки живот.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук