Отиваме на избори с намерението да спечелим доверието на българския народ и да достигнем до повече хора, за да разберат, че има политическа партия, изпълняваща своите ангажименти. Някои може да не ги харесва или припознава, но не може да се отрече, че нашите ангажименти си ги защитаваме с дела. Това заяви Цончо Ганев от „Възраждане” след регистрацията на партията в ЦИК за предстоящите парламентарни избори.

"Искаме мнозинство, за да имаме самостоятелно управление", категоричен е той.

„Предишният парламент имаше евроатлантическо мнозинство – шест партии, които можеха преспокойно да направят правителство. Това дали ще има редовно правителство минава през това дали това мнозинство ще направи отново срамна коалиция, както вече видяхме БСП заедно с „Демократична България” и „Продължаваме промяната”. Сега няма да се учудим, ако отидат и с ГЕРБ”, коментира той шансовете за съставяне на редовно правителство.

На въпрос за евентуално включване в коалиция, Цончо Ганчев подчерта:

„И в предишния парламент, и в по-предишния, бяхме канени на всички разговори за съставяне на правителство, обещаваха ни какви ли не постове, но ние не сме в парламента, за да участваме самоцелно в управлението. Единствените поставени от нас условия са конкретни политики -  не влизане в еврозоната, за което ни принудиха да правим референдум, второ – спирането на изпращане на оръжия за Украйна, трето – премахване на американските бази в България.”

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

За новите санкции по „Магнитски”

„Истината е, че за пореден път бяхме като държава унижени, нямаме право вече да имаме собствено правосъдие. Да, попадналите в този списък трябва да бъдат осъдени, но от български съд, а не от която и да е друга държава. Това е намеса в нашия суверенитет”, възмутен беше Цончо Ганчев

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук