В България за 30 години доста неща се случиха. Не се промени естествено политическата обстановка, но днеска не можем да говорим за политика. Това каза Васил Василев Зеука в ефира на Нова тв. 

"След неделя смятам, че трябва да се започне стъпка по стъпка, няма да стане от раз. От следващите, гответе се за септември, Моля ви. Следващите ще бъде по-добре. От избори на избори ще бъде изолирана една страна, която не ни пуска да минем крачка напред", каза още той. 

"Как да бъда оптимист. Аз се интересувам, гледам какво става в България", добави той. 

Зуека проговори и за това колко евтини са някои стоки в Испания спрямо родината му. 

"Не само хляба. Стоките от първа необходимост в Испания са под 50% по-евтини", подчерта той.

По думите му няма как в момента някой да го уговори да се завърне в България. 

"В никакъв случай не опитвайте да ме убедите да се връщам. Малкия вече учи тук. Няма как да стане. След като направиш такава сериозна крачка напред, няма как да стане", категоричен бе той. 

По думите му, той все още не говори испански, но се оправя криво-ляво някак си с английския. При това обичаният от милиони българи артист призна, че живее доста затворен и изолиран живот. 

"Аз не излизам навънка, седя си по цял ден в ателието затворен. При мен хора не идват, как да науча испански. Испанският не ми  е проблем. Важното е друго - хората тук са лесни за общуване, без бързане, спокойни", обясни той. 

Връщайки се на темата за евентуалното му завръщане той каза: 

"Рано ми е още, още не съм се адаптирал тук, камо ли да говоря за завръщане. Смятам, че изборът е 100% добър. Щом едно семейство е щастливо, за какво да мислим за други неща. И да те поправя. Не съм избягал от България, смених къщата".

Зуека също подчерта дебело, че всички трябва да гласуват, както той ще направи след малко. 

"Трябва да се гласува, дори няма значение за кого, защото така свободните гласове, на тези които не са гласували, няма да отидет там, където не трябва", обясни той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук