Крайно време е България да има българско, а не евроатлантическо правителство. Това посочи на пресконференция в Бургас председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Затова и основните ни послания са „Повече така не може“ и „Възраждаме България“, подчерта Костадинов.

По отношение на старта на кампанията той добави, че всички останали партии се борят за ниска избирателна активност и това обяснява липсата на кампания в момента.

“Партиите, които разчитат основно на купени и контролирани гласове имат изгода, от тази липса на кампания, добави Костадинов и посочи още, че и политически формации, които в момента се разпадат буквално пред очите ни също нямат нужда от висока избирателна активност.

“Именно високата избирателна активност е нашата цел, подчерта Костадин Костадинов.

Надяваме се да убедим повече избиратели да отидат до урните, тъй като това ще намали ефекта от контролирания вот. В следващите няколко седмици трябва да изберем пред две опции, добави председателят на „Възраждане“:

„Или България дава съвсем ново начало на своята външна и вътрешна политика и се връщаме в правилното русло на историята, където са свободните и независими държави. Или отиваме в задънената улица на историята, където ни отнася т. нар. евроатлантически път“, подчерта Костадинов.

„Възраждане“ протяга ръка към всички, освен ДПС, но имаме 5 условия, посочи Костадинов. Провеждане на референдум за запазване на българския лев; провеждане на референдум за членството ни в НАТО; премахване на санкциите срещу Русия и компесаторен механизъм за обезщетяване на българските предприемачи; прекратяване на изпращането на оръжия към Украйна и недопускане на изпращане на български войници и създаване на преговорен екип за членството на България в ЕС, добави още той.

В Бургас на проведената днес пресконференция присъстваха още кандидатите за народни представители Борис Аладжов и Звезделина Каравелова и кандидатът за евродепутат Мариян Иванов.

Утре предизборната обиколка на Костадин Костадинов продължава във Варна, където ще проведе пресконференция в 14:00 ч. И отворена среща с граждани в 18:30 Зала 2 на ФКЦ.

Българските граждани могат да дадат доверието си на “Възраждане” с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!С уважение, Екипът на "Възраждане"