Зрелищна катастрофа е станала в Бургас. В тъмните часове на денонощието, около 23 часа, 18-годишен е откраднал натоварен с плоскости тир от паркинга на ул.”Одрин” – до Кроношпан, а след това си организирал преследване по бургаските улици с 10-ина патрулки.

Според неофициална информация той е преминал по ул.”Одрин”, бул.”Струга”, бул.”Стефан Стамболов” в посока Механотехникума, а след това е завил по ул.”Дунав”, продължил по бул.”Демокрация”, за да се върне отново на бул.”Стефан Стамболов”.

Очевидци свидетелстват, че хлапакът е показал завидни шофьорски умения зад волана на тира и се е опитал да избяга от полицията, съобщава Флагман.бг.

На кръговото до хотел „Мираж” (кръстовището на бул.”Никола Петков” с бул.”Стефан Стамболов”) той се е завъртял поне два пъти, развил е висока скорост и заради мократа настилка е изтървал управлението на тежкотоварното возило, което се е обърнало и блокирало подстъпа от ж.к.”Изгрев” към бул.”Стефан Стамболов”.Цяло чудо е, че момчето е невредимо. Разминал се е само с уплаха, изваден е от тира и моментално арестуван. Откаран е в Пето РУП Бургас. Засега не е известна самоличността му, знае се само, че е от Средец и последно живеел в защитено жилище в Бургас, все още е ученик.

Минути след инцидента на мястото е имало 10 патрулни автомобила и противопожарен автомобил. Те са извършвали оглед на местопроизшествието и тъй като плоскостите се бяха разпилели на широк периметърът се проверявал дали няма случайно пострадали минувачи.Същевременно, собственикът на катастрофиралия зрелищно тир се е появил на мястото на инцидента и е огледал какви са пораженията.

"Не мога да си обясня как се е случило. Камионът бе натоварен със стока и трябваше да пътува утре сутринта за Русе. Беше оставен на охраняем паркинг. Само материалите струват 40 хил. лв. Камионът не става вече за нищо. Щетите са за поне 100 хил. лв. Останах като гръмнат, след като полицаите ми се обадиха и ми съобщиха, че мой камион е участвал в катастрофа. Разбрах само, че шофьорът е на 18 години, друго не знам", казал е собственикът Коста Димитров от "Транс Ко", цитиран от Флагман бг.Със сигурност на 18-годишния шофьор ще бъде наложена поне 72-часова мярка за неотклонение, тъй като с поведението си е застрашил немалко хора. Полицаи са разпитвали свидетели на инцидента, а някои от тях са разказали, че тирът ги изпреварвал изключително рисково. Ще бъдат свалени и кадри от камерите за видеонаблюдение и приложени по делото.