Загиналият при катастрофата в Оризари Валентин Аламански от Чирпан е бил страстен любител на самолети, вертолети и всякаква авиационна техника. Това разказаха за БЛИЦ състезатели, които са участвали заедно с него на различни първенства.

„Вальо взе свидетелство за правоспособност за управление на самолет за любител пилот преди да вземе шофьорска книжка. Той и още едно момче от Пловдив, син на пилот, са двамата най-добри състезатели по каране на хеликоптер с радиоуправление”, допълниха още нашите източници.


„Загиналото момче и това от Пловдив винаги бяха на първо или второ място на тези състезания. Беше изключително свястно и коректно момче. Близките и семейството му възлагаха големи надежди за бъдещето на това дете”, коментираха още пред БЛИЦ състезатели. На последната надпревара с безпилотни самолети край Хисаря Вальо обаче не се е явил и оттогава карловските и пловдивските му приятели не са го виждали. Всички скърбят за лъчезарното момче, а Чирпан е потънал в недоумение и скръб от нелепата загуба.Както БЛИЦ съобщи, тази сутрин около 10:20 малък частен самолет, в който е бил и 18-годишният младеж, е облетявал стадиона в Оризари преди да започне състезание с дронове. Неочаквано крилото се отцепило от машината и паднало, а самолетът се е разбил в близост до река Марица.На място са загинали Валентин и собственикът на авиоклуба в Белозем и на самолета Стефан Василски.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!