Атракционно влакче блъсна пешеходка в центъра на Русе. 

Жената е пострадала, докато пресичала от единия тротоар на другия по ул."Александровска". Откарана е с линейка в болницата със съмнения за счупен крак.

На място пристигна полиция и общински служители. Атракционното влакче е спряно от движение.

Случаят е от този следобед, когато влакчето се е движило към Халите по главната улица „Александровска“. По думите на пътници, возили се в един от вагоните, те са чули няколко пъти как водачът на влакчето е свирнал и впоследствие е свил наляво, след което са видели вече падналата жена близо до локомотивчето.

Не са усетили да има сблъсък, а са забелязали единствено жената, която е тръгнала да пресича напречно от единия тротоар към другия, съобщава "Русемедиа".

Инцидентът провокира десетки русенци да изкажат своето възмущение от случилото се. 

"Въпрос на време беше! Изключително неадекватни шофьори управляват и двете влакчета, не веднъж също съм ставала свидетел на предпоставка за ПТП. Кой позволи това влакче да се движи по КЕЯ, където хората пускат децата си да играят и се чувстват спокойни?? Кой позволи да се движи по главни пешеходни пътеки???", пита възмутена жена във Фейсбук

"Това недорозумение кой му позволи да кара по пешеходната зона, по улиците, на кея, по велоалеите…. А хората с велосипеди са глобявани", допълва друг мъж.

"Миналата година пред мен щеше да блъсне деца с жена защото не го видяха и се наложи да намали след което им се развила и ги напсува и целенасочено даде газ и мина съвсем близо до тях", казва друг потребител.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук