Близо 5-километрова опашка от тирове се е образувала на магистрала "Хемус". Задръстването започва от 25 км на магистралата преди тунел "Витиня", в посока Варна, съобщава Glas.bg.

Тировете се отбиват през прохода "Витиня".

 

Автомобил се е ударил в мантинелата, а при друг инцидент бус е аварирал по средата на платното.


Над 60 катастрофи са регистрирани в полицията до момента в страната, съобщи пред БНР инспектор Лъчезар Близнаков от МВР.
 
Пътната полиция съветва хората да се съобразяват със заснежените пътища, ако тръгват с автомобилите си."Няма бедстващи граждани и закъсали автомобили. Всички пътища са проходими при зимни условия, дори и планинските проходи. Ограничения има единствено за прохода Троян-Кърнаре, където е забранено движението на пътни превозни средства над 12 тона.

Имаме уверението на АПИ, че на терен работят над 300 машини, които продължават обработката на пътищата. 42 инцидента са настъпили на спешния тел.112, които касаят самостоятелно катастрофирали превозни средства, напуснали платното за движение след загуба на контрол, което води до извода за подценяване на пътната обстановка.

Апелираме към водачите да се съобразяват скоростта на движение с динамично изменящата се пътна обстановка", каза Лъчезар Близнаков.