Съболезнования към близките на двете загинали момчета. Поклон и респект към тяхната работа. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски по повод на трагедията със загинали полицаи след гонка с мигранти в Бургас от четвъртък сутрин.

Трагедията е огромна: Журналистка от известна медия е годеница на единия от загиналите полицаи при ада в Бургас

През последните няколко седмици инцидентите с мигранти зачестяват. Моят прочит обаче е, че зад на д година управление на Бойко Рашков със съсредоточени усилия в политически репресии и агресия, основната дейност на МВР беше неглижирана.

Той посочи колко уволнения са настъпили в „Гранична полиция“ чисто на политическа основа.

Разследващи изкараха шокиращ детайл за ада със загиналите полицаи в Бургас

„Натискът преди ставаше с автомобили, а сега го правят с автобуси. Къде е вътрешна сигурност, която е на подчинение на министърът на МВР“, запита Терзийски.

Той отново подчерта, че е обърнал на Рашков внимание за пътната безопасност и за миграционния натиск, но видимо той не е искал да вземе никакви мерки.

БЛИЦ припомня, че около 5 часа в четвъртък сутрин след гонка автобус с мигранти се вряза в полицейски автомобил, а на място са загинали двама униформени. Това за Йордан Илиев и ст. полицай Атанас Градев. Първият оставя годеница, с която живеел заедно. Тя е репортерка на най-голямата бургаска медия - flagman.bg - Светлозара Кидерова.

По първоначални данни автобусът с бежанците не е спрял на две стоп палки и е бил подгонен още от Малко Търново. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук