21-годишен младеж от Съединение загуби живота си рано тази сутрин навръх националния празник при пътен инцидент.

Младият мъж е пътувал в лек автомобил БМВ, който около 4.20 ч тази сутрин е самокатастрофирал в дърво, малко след като излязъл от пътното платно на ул. "България" в град Съединение.

37-годишния водач на превозното средство е транспортиран в болнично заведение, а животът му е в опасност. Най- вероятната причина за пътния инцидент е шофиране в нетрезво състояние. По случая работи екип на РУ Труд.

От свои източници БЛИЦ научи, че жертвата е Мартин Иванов Карабелов. Момчето е син на скандално известния бизнесмен от Съединение Иван Карабелов, който е осъден и лежи в затвора за помагачество за убийството на митничаря от Пловдив Георги Дребчев.

Поръчковият разстрел е извършен през далечната 1999 година и беше влязъл в графата студени досиета поради липса на поръчители извършител.

Преди няколко години обаче от прокуратурата обявиха, че са разкрили кой стои зад мократа поръчка. От държавното обвинение като килър посочиха пловдивчанина Божидар Атанасов, който получи доживотна присъда. В последствие присъдата беше намалена на 20 години.

Според разследващите бившият покоен кмет на Съединение Евгени Маринчешки е направил поръчката, възложил я на Божидар Атанасов, а посредник и помагач бил Иван Карабелов.

В схемата били замесени много наркотици, митничарят Дребчев осигурявал безопасното преминаване на стоката. Убийството дошло, когато Маринчешки заподозрял, че Гребчев присвоява част от наркотиците.

За участието си в престъпната схема Иван Карабелов получи 15, 6 години затвор, в последствие наказанието беше намалено на 7 години.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ