19-годишен младеж, седнал зад волана с 1,34 промила алкохол, изпусна управлението над лек автомобил “Ауди”, скъса метална ограда, прелетя с бясна скорост през имот и се вряза в гаража на таксиметров шофьор в с. Самораново, община Дупница. Сцената като каскада от екшън филм се разиграла в събота сутринта около 4 часа.

Въпреки ограничението от 40 км на влизане в село Самораново в посока Дупница шофьорът на аудито Емил Иванов от Дупница се движел най-малко със 150 км в час, коментира таксиметровият шофьор, в чийто гараж се е забил автомобилът, съобщава struma.bg.

Шофьорът на аудито не успял да вземе завоя за влизане в селото. Съборил част от оградната мрежа, минал близо 100 м с висока скорост през парцел, като по пътя му изпадали части от автомобила, преминал през храсти и дървета и се забил във врата на гараж.

От удара във вратата автомобилът отскача, продължава полета още няколко метра и се спира в стена на гаража, собственост на таксиметровия шофьор Иван Н. Част от стената  пада върху таксито, което в този момент било в гаража.Таксиметровият шофьор заяви: “В събота около 4 часа семейството ми беше събудено от силен шум от удар в стена.

Станахме и видяхме “Ауди”, влязло с предната част в гаража. Шофьорът беше младо момче.

Таксито ми в гаража е леко пострадало, ще се наложи да плащам за изчукване на ламарините. Преди около седмица брат ми си вкарваше колата в гаража и една баничарка го нацели.

Движеше се с висока скорост от Дупница по посока Сапарева баня и не успя да спре. Предадохме автомобила за скрап, не става за нищо.

Откакто пренасочиха движението заради ремонта на Самоковско шосе през селата, по пътя покрай дома ми прехвърчат автомобили, никой не се съобразява със знака, поставен в началото на селото, за ограничение от 40 км”.

На мястото на инцидента са пристигнали полицаи от КАТ-Пътна полиция, които тествали с дрегер шофьора на аудито.  Устройството отчело 1,34 промила алкохол.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!