Ванча Байлова, на 46 години, е една от жертвите на кървавата касапница в дъжда от снощи. Това е една от най-видните личности на Община Созопол през последните години. Байлова е настоящ кметски наместник на созополското село Присад, живее в Бургас, но родом е оттам, пише Флагман.бг.

В деня преди смъртта си, е била в Община Созопол и през целия ден е подготвяла предстоящия събор на селото. От ноември е назначена на длъжността, въпреки че не е имала желание. Тя била посочена от жителите като най-достойния човек, допринесъл за свалянето на предходната власт – заради дългата й битка срещу водния режим в селото.

Жестока и нелепа смърт застигна непознати мъж и жена край Бургас СНИМКИ 18+


По време на предизборната кампания, Байлова е громяла, според съселяните й, доскорошните управляващи и е допринесла за победата на новата местна власт. Първа от кметовете в общината, снабдила Присад с дърва. По време на последната сесия, кметицата открито застана срещу политическите си опоненти.

Вижте последната й обществена изява.

Тя е шофирала собствения си автомобил Ситроен, с който загина на изхода на Бургас, в посока Созопол. Има едно пораснало дете.

Другата жертва 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен. Жителите му са в потрес. Той е син на отговорничката за пощата – уникално добро момче, приятел, голям човек. Така се изразиха за него съселяните му. Тодор е управлявал Фолксваген „Голф 3”

БЛИЦ припомня, че катастрофата, станала на около половин километър след КПП 3 - изхода на Бургас от Пътен възел "Юг", е възникнала между автомобила на Байлова - Синтроен и белия Голф 3 на Тодор.

По първоначална информация, съобщена тази сутрин от МВР,  кметицата е предприела изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт, след което е  последвана от младия водач. Вероятно Фолксвагенът е застигнал и блъснал в задната дясна половина Ситроена, тъй като возилото е с удар в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент, трите МПС спрели, като Фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал Ситроенът.

Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по Ситроен, автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, блъска последователно Байлова и Тодор, след което удря и Ситроена.

Свидетел на касапницата край Бургас: Докато вдигна глава, хората лежаха мъртви

От ПТП на място загинали двамата пешеходци – кметицата и младежът от село Росен. 

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на зверското меле пъят Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.

В момента се извършва повторен оглед.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!