Жена загина в тежка катастрофа между микробус и тир близо до "Дунав мост" при Русе. Тежкотоварният трафик е спрян, а леките автомобили се пренасочват към обходен маршрут през село Николово.

Както БЛИЦ съобщи, инцидентът е станал около 4.00 часа тази сутрин на пътя между Русе и близкия град Мартен. По първоначална информация бусът е пътувал в посока Силистра, когато се е ударил в ремаркето на спрял тежкотоварен камион.

Страшно ВИДЕО от трагедията край Дунав! Микробус се е врязал под камион, пътят е блокиран

При сблъсъка на място е загинала жена. 21-годишният водач е откаран в болница с травма на главата. Третият пътник е с охлузвания и е отказал да бъде транспортиран за преглед.

Пробата за алкохол и наркотици на водача е отрицателна. Заради инцидента леките коли преминаваха през обходен маршрут. Образуваха се километрични колони, които успяха да блокират входа на село Николово с часове.

По-късно днес кметът на Русе свиква отново среща на представители на институциите.

"Това е нетърпимо и в мен енергията за промяна е много силна. Очаквам началото на строителството на големия паркинг съвсем скоро и от строителя ще изисквам по-кратки срокове", заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Очаква се паркингът да събира около 700 тежкотоварни камиона, които вместо да спират на пътното платно да изчакват реда си без да пречат на останалия трафик в района на граничния пункт.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук