Близо 5 месеца след фаталната катастрофа на булевард „Черни връх“ - проговори майката на обвиняемия Георги Семерджиев, съобщава bTV. Мариана Семерджиева коментира полицейския чадър, Симона Радева, наркотиците и за катастрофата.

В 1 часа ми се звънна на вратата и полицай каза, че е катастрофирал. Ние тръгнахме със съпруга ми и с брат му към местопроизшествието. Тръгнахме да го търсим по храстите, по градинките, във въпросната автомивка, която беше наел. Така и не го намерихме.

До последно и ние се притеснявахме дали е жив. До дома му отидохме вечерта. Отстрани викахме, но нямаше реакции“, казва Мариана.

Тя разказва, че часове преди фаталната катастрофа семейството е било заедно на вечеря и Георги не бил дрогиран. Прокуратурата е на противоположното мнение и посочва, че деянието е извършено след употреба на метамфетамин.

Майката на Семерджиев проговори и заплете нова интрига с полицайката Симона

„Аз съм сигурна, че той в момента на инцидента не е бил под въздействие на наркотици.  Според мен след като се е прибрал вкъщи е употребил, така мисля“, казва майката на Смерджиев.

- Ако той се е прибрал веднага след инцидента това би означавалоче е имал наркотици в себе си или в дома си?

„Това вече не мога да кажа. Нямам представа“, казва майката.

- Вие знаехте ли че той употребява наркотици?

„Не. С нищо не сме видели, не ни е показал“.

Според държавното обвинение във фаталната вечер Георги Семерджиев е шофирал с фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни номера. Според майка му джипът е на лизинг, номерата и книжката – истински.  

„Това, което знам е че той ходи в Швейцария, и че от там си е имал книжка“, каза майката.

Твърденията, които родителите на Георги Семерджиев не отхвърлят са за начина, по който синът им си тръгва от местопроизшествието: „Всичко е от уплаха, всичко е от стрес“.

Не отричат любовта му към високите скорости.

„Това му е първото ПТП. Единствените глоби, които знам, че има са за без колан, за превишена скорост“, казва Марина Семерджиева. 

Съгласни са също, че престъплението не е умишлено.

„Моят син не е убиец… такова нещо не би направил умишлено. Много ни е мъчно на нас. Просто съжаляваме“, споделя жената.

Според вътрешния министър повече от 40 полицаи са му помагали. Майката на Семерджиев отрича над сина й да има полицейски чадър: „За мен това е смешно и нереално“.

- Може ли този някой да не си е свършил работата умишлено?

„Нищо не ме учудва, така че мога да приема и този вариант“, казва Мариана Семерджиева. 

Тя допуска, че на момента Георги може да е дал пари, за да му се размине. Мариана твърди, че не познава полицайката Симона Радева. И допълва, че след катастрофата Георги оставя телефоните в колата си. Затова не може да си обясни как той се е свързал с Радева, за да иска помощ. 

- През нощта когато ходихте до тях видяхте ли стълба?

„Никаква стълба нямаше. Той живее на първия етаж, ние минахме отзад в градинката, викахме... не се реагира“, разказва майката.

Скандални разкрития за Семерджиев: 17 секунди след фаталния удар той... ВИДЕО

- Още на първата мярка за неотклонение той твърдеше, че са му били взети ключоветече е бил отвлечен... как си обяснявате тези негови думи?

„…какво да Ви кажа. Пак мисля, че е бил под въздействието на нещо. А може и да е имало нещо такова. Той си знае най-добре“, казва Мариана.

От катастрофата до днес, Мариана казва, че рядко говори със сина си за случилото се.

„Не е искал да го направи. Всичко е станало случайно“. 

Мариана е била изненада от факта, че синът й е имал много икони както в колата, така и в апартамента си.

- Как бихте се обърнали към майките на двете момичета?

„Как да се обърна... страшно съжалявам. Това е голяма трагедия. Много им съчувствам, съболезнования. Но и моята трагедия не е по-малка в случая“.

Срещу Георги Семерджиев са повдигнати 5 обвинения. Делото ще се гледа на 29 ноември.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук