Товарен Форд, придвижващ на колесар моторна лодка, предизвика наглед странна катастрофа по главния път Созопол-Бургас. На място е пристигнала полицейска кола на РУ-Созопол, съобщава "Флагман".

Нямло и следа от шофьора на Форда, който очевидно е отговорен за случилото се. Като по чудо не се е стигнало до по-сериозен пътен инцидент, заради засиления трафик в днешния празничен ден.

Към момента движението на автомобили и в двете посоки е засилено и точно в района покрай къмпинг „Градина“, където се е преобърнала лодката в дясното платно, колите се движат в над 100 км/1. Инцидентът е при опасен десен завой. Възможно е шофьорът да е пострадал тежко, тъй като предното му стъкло е чудовищно разбито.

Няма друг участник в произшествието, причините за което биха могли да бъдат неравностите по неремонтирания главен път за Южното Черноморие.

Възможно е водачът да се е движел с несъобразена скорост и лодката да не е била добре укрепена, заради което да е свил рязко надясно в канавката. Но остава необяснимо на пръв поглед разбитото предно стъкло.

Възможно е друг участник в движението да е предприел несъобразено изпреварване, след което да е напуснал бързо ПТП-то. В товарния микробус се виждат хладилник и други употребявани вещи, явно за оборудване на нечий бизнес около морето.

Ако се движите от Созопол към Бургас, намалете скоростта в района на Черноморец, тъй като има опасност лявата лента също да е блокирана при десния завой.