Невиждан екшън се е разиграл с БМВ и три патрулки в Бургас. Около 23:50 ч. по бул. „Христо Ботев” малцината пешеходци са видели и чули движещо се с бясна скорост старо БМВ е36 с регистрационен номер A9970KB, след което с включени сирени препускали три патрулни коли, пише "Флагман".

Шофьорът зад волана на БМВ-то се е движел в посока жп гарата със скорост от поне 100 км/ч без да се съобразява с другите коли. След левия завой на жп гарата в посока бул. „Булаир” в гонката се включила още една полицейска кола и така ескортът продължил до Гъбката при главния вход на Морската градина.

Вероятно, видял, че срещу него по  бул. „Демокрация” се движи пета патрулна кола, джигитът свил рязко наляво и с ужасяваща скорост се спуснал по пешеходната зона на бул. „Богориди”, по която все още вървели релаксиращи след края на работната седмица хора.


БМВ-то стигнало до дървената сцена около фонтана, забил се в нея, след което изхвърчал нагоре и паднал успоредно, подпирайки се в левия бор, буквално в нозете на незнайния войн Альоша.

Шофьорът бил обезвреден светкавично от полицаите. 

 

 

 

 

 

 

 По-късно става ясно, че водачът на БМВ-то е Николай Атанасов Дачев. Той е 32-годишен, от Сливен. До него на предната седалка е седял Дениз Делянов Тодоров, на 27 г. от Бургас. Пробите им за алкохол и дрога, които са им взети веднага след ареста, са отрицателни.

Преследването на БМВ-то е започнало от района на Новата поща, където не се подчинили на стоп-палка за полицейска проверка. Установено е, че регистрационният номер A 9970 KB не е на този автомобил и е откраднат от друга кола същата вечер, в Бургас. 

Дачев е неправоспособен, нямал е книжка. Към този момент все още не са проведени разпити с каква цел и накъде са се придвижвали с колата. Едно от предположенията са, че са се стягали за гонка с други коли. Или пък е предстояло с тази кола да бъде извършено престъпление.