Детето, пометено от кола на тротоар в София снощи, е в реанимацията на "Пирогов". Детето е в съзнание и е контактно.

От болницата заявиха, че след извършени подробни прегледи, то е настанено за лечение и активно наблюдение в клиниката по детска реанимация с лицево-челюстна травма, контузии, както и травми на главата.

Оказва се, че жители на квартала многократно са подавали сигнали до СДВР за опасно шофиране в района.

Следи от спирачки, издълбан асфалт и огромна дупка са част от следите от снощната катастрофа. Цяло чудо е, че е пострадало само едно дете, тъй като близо до мястото минава пътека, по която преминават ученици.

Както БЛИЦ съобщи, 5-годишното момче пострада на столичния булевард "Копенхаген", след сблъсък на два автомобила. Катастрофата е станала при опит на единия да направи обратен завой и отнето предимство на друг автомобил. Според свидетели, шофьорът на едната кола се е движил с над 120 км/ч. Излетялата кола връхлита на тротоара и удря момченцето, което е било с майка си. Жената не е е пострадала.

Жители от района, където снощи стана катастрофата твърдят, че непрекъснато изпращат сигнали до СДВР, Столична община и район "Искър" за начина, по който се шофира в този район - превишена скорост, минаване на червен светофар и постоянни нощни гонки. До момента резултат от тези сигнали няма.

Теодора Живкова е един от жителите на района, които редовно сигнализират полицията за многобройните пътни нарушения тук.

"Всяка вечер след 21:00 часа до малките часове на нощта по "Цариградско шосе" и по булевард "Копенхаген" има гонки, изключително агресивно шофиране от страна на мотористи и шофьори на МПС. Нетърпимо е да се живее така, създават се непрекъснато предпоставки за катастрофи. Подавали сме множество сигнали, досега без резултат", казва тя пред БНТ. 

Без резултат до момента е и настояването на хората от квартала на въпросното кръстовище да се постави камера за измерване на скоростта на колите.

"При тези условия няма как да сме спокойни..."

"Не знам докога това трябва да го търпим - да има убити, премазани, блъснати, инвалиди хора. Това е недопустимо и трябва да се вземат кардинални и сериозни мерки."

"Не мога да разбера защо трябва да стане катастрофа, за да се вземат мерки."

От СДВР съобщиха, че все още се изясняват подробности за катастрофата в рамките на образуването досъдебно производство. От там потвърдиха, че пробите за алкохол и наркотици и на двамата водачи са отрицателни.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук