„Жена на 23 години от Стара Загора се прибира от работа привечер. На следното утро осъзнава, че е завинаги инвалид, с ампутиран крак

Причината? Младеж, любимец на мама и тати, дрифтил на кръгово, не удържал мощната кола и почти на място убил три жени. Сега неговата защита ще пледира, че той е влязъл в мазно петно и въпреки, че се е движил с 30-тина километра в час, колата "просто се извъртяла" и разпердушинила трите млади жени“, така започва пост на журналистката Лиляна Панделиева в личния й фейсбук профил по повод зверската катастрофа в Стара Загора. БЛИЦ припомня, че при мелето келеш помете три жени, а кракът на една от тях се наложи да бъде ампутиран.

По повод трагедията и безумията, случили се около нея, Панделиева написа следното (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Каквото и да се случи в съда, тази жена вече няма да мисли за гадже, за танци, за разходки с приятелки и набързо обличане на рокля, защото времето е чудесно. 

Виновниците за кошмара в Стара Загора се крият като плъхове! Кога ще паднат главите на Чолаков и Колев?

Тя ще се учи да ходи с патерици, да преодолява стълби на един крак, да стои на опашка в ТЕЛК и да показва кой крайник й липсва завинаги. 

Нещо толкова просто, като от тази снимка, за нея значи: НИКОГА ВЕЧЕ с два сандала. Може само с един. 

Тази вечер от гняв ми потекоха сълзи. Извършителят бил пуснат веднага след инцидента, но поради огромния граждански протест, бил задържан. Е, няма страшно. След ден-два пак ще е на свобода, а мама и тати ще му търсят як адвокат. 

Виновниците за кошмара в Стара Загора се крият като плъхове! Кога ще паднат главите на Чолаков и Колев?

Убиецът на Милен Цветков не е употребил наркотици и изобщо не е карал бързо, просто органите на Милен са били слабички да понесат едно чукване на колата, а иначе момъкът е бил истинско слънце. 

Преди два-три месеца на позната в САЩ, написали акт за превишена скорост от 4 км/ч. Тя обаче, по обективни причини я оспорила пред съда и съдията отменил санкцията - нещо, което се случва изключително рядко. 

Защо обаче това е било важно? Проблемът не е в глобата от 300 долара (за ЧЕТИРИ км/ч). Оттам насетне, застрахователят автоматично й вдига вноската за застраховката и това ще й излезе много пъти по 300 долара. 

Много американци, които виждат, че ще блъснат с колата си някого отзад предпочитат да се метнат в канавката и да самокатастрофирали, което пак ще оскъпи застраховката, но не толкова, колкото ако са предизвикали ПТП. 

Не се сещам за нито една работеща в България мярка, която да озаптява безумците по пътищата ни - били те българи или турски гастербайтери, водачи на коли или мотоциклетисти. 

Всичко е създадено така, че да няма справедливост за жертвите и да няма санкция за извършителите и виновниците (мама и тати, които дават звяр на четири колела са точно толкова отговорни!). 

А къде ги сега медиите, които да атакуват водача и да го питат как се чувства, след като е осакатил здрава и права жена, в началото на живота й? КЪДЕ СА?“.

Под поста на Панделиева заваляха куп коментари. Ето част от тях:

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!