Бог да прости жертвата на тежката катастрофа край Варна с НСО автомобил на Кирил Петков! И дано ранените бързо се възстановят. Така започва поста на юриста и изпълнителен директор на Института за модерна политика Петър Кичашки във фейсбук по повод жестоката катастрофа с автомобил на НСО, в която е пътувал и Кирил Петков.

Ето и как продължава:

"Този случай обаче не е само криминална хроника от войната по пътищата. Това е политически въпрос. Предстои да видим дали наистина НСО е било с превишена скорост.

Но трябва да знаем едно - ако е било, това е станало по указания на охраняваното лице. Няма друг механизъм НСО да кара с превишена скорост, освен ако охраняваният не бърза.

За момент си представете, че в колата беше Бойко Борисов. Вече щеше да има протести с искане за отказване на Борисов от кампанията и щеше да има искане за разформироване на наричаната от ППДБ "преторианска гвардия" в лицето на НСО.

И тези искания нямаше да са без основание, защото има основателни съмнения, че едно замесено в такова тежко произшествие бъдещо длъжностно лице би оказало натиск върху разследването.

Но понеже нашите либерални приятели или мълчат, или гледат да обвинят само жертвата, то да го кажем ние. Кирил Петков трябва да се оттегли от изборите, ако има поне малко срам.

Тъй като обаче нито той има такава, нито хората около него, да кажа едно - ПП приключи."

Купуването и продаването на гласове е престъпление!