Полицията разкри подробности за бруталното автомеле в Айтос, при което дрогираният тираджия Кольо Иванов помете 13 коли и уби на място 28-годишна жена. Двама души се борят за живота си в болница след касапницата, пише "Флагман".

Ето и цялата хронология:

На 11 септември около 12.30 ч. по айтоската улица „Хаджи Димитър” /в участъка от района на автогарата до кръговото кръстовище/, т.а. „ДАФ” с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 50-г. несебърлия, пътуващ от Провадия към кръговото кръстовище в Айтос, поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност /повреда в спирачната уредба/, блъска последователно 32-г. пешеходка от Айтос, пресичаща по пешеходна пътека в района на автогарата, а след това 13 моторни превозни средства, спрели за изчакване на червен светофар .

Айтос не помни такава касапница, секунди преди трагедията... ВИДЕО 18+

След пътния инцидент товарният автомобил спира в ограда и магазин, разположени на ул. „Хаджи Димитър” № 4. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като първата проба е била отрицателна, но дрегерът за наркотици е отчел употреба на метамфетамин.

Водачът отказал да даде кръвна проба и урина за химичен анализ, но въз основа на определение, издадено от Бургаски окръжен съд са взети кръвни проби за алкохол и употреба на наркотични вещества.

От инцидента са засегнати: „Опел Вектра”, с бургаска регистрация, управляван от 78-годишен мъж от руенското село Планиница, „Ауди А 4”, с английска регистрация, управляван от 28-годишна айтозлийка, „Пежо 206”, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишна жена от руенското село Ясеново, „Тойота Рав 4”, с търговищка регистрация, управляван от 30-годишен мъж от Търговище, „Ситроен Берлинго”, с бургаска регистрация, управляван от 50-годишен айтозлия.

Засегнати са още: „Дачия Лоджи”, с бургаска регистрация, управляван от 28-годишен бургазлия, „Ситроен Джъмпер”, със софийска регистрация, управляван от 44-годишен софиянец, „Форд Транзит”, с варненска регистрация, управляван от 27-годишен мъж от с. Поройно, общ. Дулово, „Рено Клио”, със софийска регистрация, управляван от 33-годишен бургазлия, „Мерцедес С 270”, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен бургазлия, „Фолксваген Кади”, със софийска регистрация, управляван от 35-годишен айтозлия и „Форд Транзит”, с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен айтозлия.

Джипът „Тойота Рав” се самозапалил, като в него загинала 28-годишна жена от Търговище, пътуваща на задната седалка.

Пострадала е и 32-годишната пешеходка – настанена за лечение в отделение „Реанимация” към УМБАЛ-Бургас с диагноза „политравматизъм”, с опасност за живота.

Ранен е и водачът на товарният автомобил „ДАФ” - настанен за лечение в хирургично отделение на УМБАЛ-Бургас с контузия в гръдния кош и фрактура на ребро, без опасност за живота. Водачът на т.а. „Форд Транзит” е настанен в отделение „Неврохирургия” на УМБАЛ - Бургас с контузни рани в областта на главата, без опасност за живота.

Пътуващият в т.а. „Форд Транзит” на предната дясна седалка 38-годишен мъж от Айтос е настанен в отделение „Реанимация” към УМБАЛ-Бургас, с „политравматизъм”, с опасност за живота.

Водачът  на „Мерцедес С 270” е получил фрактура на десния глезен, настанен е в отделение „Ортопедия” на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

Водачът на „Фолксваген Кади” е получил контузия на главата и гръдния кош настанен за лечение в отделение „Неврохирургия” и е без опасност за живота. Водачът на т.а. „Ситроен Берлинго” е прегледан и освободен за домашно лечение с охлузни рани.