Състоянието на 16-годишния Станимир от Карнобат, който пострада тежко и изпадна в кома след катастрофа с кросов мотор навръх Нова година, се подобрява, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на близки на тийнейджъра. 

Припомняме, че тежката катастрофа стана 15 минути след настъпването на 2022 г. Станимир е празнувал Нова година със свои приятели в сунгурларското село Костен.

Качил се на кросовия мотор на негов познат, движейки се по главната улица на селото, загубил управление и в района на Т-образно кръстовище се забил в бетонна основа. 

Момчето в момента се намира в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.

От болницата съобщиха, че е излязъл от кома. Въпрос на дни е да бъде преместен от интензивното в друго отделение, казаха още от лечебното заведение.

Лекарите са възхитени от борбеността на тийнейджъра. 
 
Станимир вече е претърпял няколко ортопедични операции, като му предстоят още. Семейството му се нуждае от помощ. Консумативите, които са необходими за интервенцията, (импланти и т.нат) са на висока стойност и не се поемат от НЗОК. 

Ако искате да подадете ръка за възстановяването на ученика от Карнобат, може да дарите средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG50CECB97901030284201
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Елена Вълчева
ЦКБ АД Клон Бургас