Както БЛИЦ вече ви съобщи, тежка катастрофа взе жертва тази вечер на пътя Русе-Силистра. Четирима души са ранени с множество травми и са откарани в болница с опасност за живота.

Инцидентът е станал на около 2 км преди разклона за село Бабово на прав участък. Ударили са се бус „Фолксваген“, който е идвал откъм Русе, и лек автомобил „Мерцедес“, който е пътувал в обратна посока.В буса е имало двама души, а в леката кола – трима, за които неофициално се говори, че са от сливополските села – Голямо Враново или Бабово, информира Русе Медиа.По информация от очевидци на сблъсъка автомобилът по неясна причина рязко е свил вдясно, след което се е завъртял и е навлязъл в насрещното платно. Бусът, който се е движил там, се е врязал странично в него. На място е загинал един от пътуващите в леката кола.Нова кървава баня, този път край Сливо поле! Търсят жертви в канавките СНИМКИ

На произшествието са били изпратени четири екипа на „Спешна помощ“, полиция и пожарна. Наложило се е пострадалите да се вадят с помощта на огнеборците. Всички пострадали са в тежко състояние.Заради инцидента е въведен обходен маршрут през Сливо поле-Ряхово-Бабово. Движението се регулира от екипи на полицията.