В САЩ изтребители F-16 са били изпратени да прихванат обикновен бизнес самолет Cessna. След това малкият самолет се разбива.

Както съобщава The ​​Washington Post, изтребителите са използвали сигнални светлини, но се твърди, че бизнес самолетът не е реагирал на тях, след което се е разбил в Западна Вирджиния. Освен това източниците на изданието твърдят, че изтребителите не са свалили самолета.

„Изтребителите F-16 на ВВС на САЩ бяха вдигнати на 4 юни, за да прехванат лек самолет Cessna 560 Citation V в района на Вашингтон. Пилотът не отговорил на исканията на диспечери и пилоти на изтребители.

- По-късно самолетът губи височина и се разбива в района на националния парк Джордж Вашингтон", се казва в официално съобщение от Командването на въздушно-космическата отбрана на САЩ.

Разбилият се самолет е регистриран на базираната във Флорида компания Encore Motors of Melbourne. Собственикът на фирмата Джон Румпел е казал пред WP, че цялото му семейство, включително дъщеря му, внучката и бавачката, са били в самолета.

Превод и редакция: БЛИЦ

Движението на самолета

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук