19-годишният Адриан Антонов, който предизвика тежката катастрофа на столичния булевард "Сливница", се призна за виновен по обвинението, че по непредпазливост е причинил смъртта на младежите Ани и Явор, предава БНР.

Поради тази причина Софийският градски съд се съгласи процеса да се гледа по съкратената процедура. Това означава, че наказанието за Адриан Антонов ще бъде намалено с една трета.

Съдебният състав и прокурафатурата прецениха, че няма пречка съкратената процедура да се проведе още днес, непосредствено след края на разпоредителното заседание.

Близките на Ани и Явор, както и Антонов заявиха, че желаят съкратеното производство да продължи днес и съдът одобри това искане, като даде ход на съкратеното съдебно следствие.

Преди разпоредителното заседание на протест пред сградата на СГС се събраха близки на загиналите младежи и представители на Инициативния комитет "Заедно срещу безумията по пътищата".

Припомняме, че катастрофата стана вечерта на 7 срещу 8 май 2023 г. Малко след полунощ 18-годишният тогава Адриан Антонов прегази на пешеходна пътека 24-годишната Ани и нейния годеник - 22-годишния Явор. 

Експертиза показа, че е обвиняемият е шофирал по прав път със 106 км/ч при разрешени 50 км/ч.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ