Пиян шофьор на 21 години с кипърска шофьорска книжка помете две паркирани коли в пловдивското село Калековец и след лупинг се спря в стълб с електрическо табло, пише "Монитор".

Според очевидци той е карал с поне 200 км/час в населеното място. Скоростта му обаче ще бъде най-вероятно уточнена след автотехническа експертиза.

Както БЛИЦ писа катастрофата станала около 6 часа сутринта в неделя на главния път в селото.

Като по чудо катастрофата е без жертви поради ранния час и липсата по това време на деня на минувачи по тротоара. Самият шофьор също не пострадал сериозно, въпреки че колата му е смачкана до неузнаваемост.


Той е карал БМВ 520 и след като загубил управление, се блъснал в паркирани пред къщите коли. Първо ударил „Порше Кайен”, след което и спряно до поршето „Деу Матиз”. После беемвето му се спряло в стълб с електрическо табло.

Живеещите в къщата, пред която станала жестоката катастрофа, били и първите, които хукнали да помагат на пияния шофьор, за да го извадят от смачканото возило. Съпругът имал адския късмет да се забави малко вкъщи, защото по времето, когато станало пътното произшествие, обикновено излизал за работа.

„Поредната жестока катастрофа пред дома ми. Мъжът ми и аз дадохме всичко от себе си, за да изкараме пияния шофьор с 2,5 промила алкохол, карал с 200 км/час…”, пише в социалните мрежи жената, пред чиято къща станала катастрофата. Според нея шофьорите обикновено влизат в завоя пред дома й със 100 км/час, без да се съобразяват, че се намират в населено място.

Затова семейството й и съседите преди време стартирали подписка на това място в Калековец да бъдат сложени легнали полицаи, но никой не им обърнал внимание. „Докато се мъчихме да изкараме човека, никой от преминаващите коли не спря, гледайки ни как се мъчим и викаме за помощ”, споделя още жената.

След като на мястото на произшествието била изпратена линейка, дежурните медици установили, че пияният шофьор е само с два счупени крака. Той бил откаран в болница където ще му бъдат направени тест за алкохол и наркотици.

Още една катастрофа беляза неделния ден в Пловдив. В почти същия час на кръговото на Панаира 22-годишна жена загубила управление върху своето „Пежо 307”, пропуснала кръговото и се ударила в стълб от уличното осветление. Шофьорката била откарана в болница, откъдето, след преглед, била освободена за домашно лечение. Пътното произшествие било отработено по административен ред.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!