Флакони с райски газ са намерили криминалисти в останките на джипа, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян катастрофира в Пловдив преди две денонощия. Това съобщиха източници, близки до разследването, цитирани от "Труд".

От полицията все още не съобщават подробности за резултатите от експертизата, която ще покаже има ли наличие на забранени субстанции в кръвта на загиналия студент.

Директорът на пловдивската полиция огласи главната причина за страшната катастрофа с два трупа СНИМКА

Експерти от Пътна безопасност обаче предполагат, че тестовете ще отчетат дрога или алкохол, тъй като водачът не се е притеснил нито от развиване на страховити скорости в градски  условия, нито от дъжда във въпросната нощ, а е продължил уверено да натиска газта.

Младият мъж загина на място, след като профуча с близо 200 км./ч на мокра настилка и се удари челно в засадените около шосето вековни дървета. Живота си загуби и студентката Теодора Николова, която се е возила до него отпред.

Ударът в едно от дърветата на централна улица е бил толкова силен, че мощното возило буквално се е разполовило. Спящи в района пловдивчани бяха събудени от силен тътен малко след 03:30 неделя срещу понеделник, а живущи в околията помислили, че става земетресение.

Другите двама пътници все още се борят за живота си в болница. 

Гореща вест за ранените при тежката катастрофа в Пловдив

"Оперираха дъщеря ми. Нейното състояние е по-тежко от това на момчето. Цяло чудо е, че са оцелели", заяви майката на момичето, което бере душа в интензивното на болница "Св. Георги".

Красимира Узунова поясни, че на дъщеря ѝ медиците са извършили животоспасяваща коремна интервенция. Пострадал е и черният дроб на девойката.

Психиатри неведнъж са настоявали за криминализирането на разпространение, продажби и употреба на райски газ. Флаконите са истински хит сред тийновете и могат свободно да бъдат закупени от всяка дискотека или клуб.

„Райският газ кара да се чувстваш безсмъртен“, заяви неотдавна д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ райският газ се използва с медицински цели при контролирана среда, но е много опасен, когато се използва неконтролируемо.

„Той няма да убие, но предизвиква еуфория, която бързо отминава. А под тази еуфория може да се случат много неща. Чувството, което създава райският газ, е заразително и кара хората да опитват отново и отново. А това, че си го комбинирал с алкохол още повече подвига настроените и излиташ като един Икар“, отбеляза психиатърката.

Експерт с шокиращи разкрития за бруталното меле със загинали младежи в Пловдив! Джипът летял със...

"Това има много дълбоки корени. Това е консуматорското отношение към живота, а то води до опитване. Само че опитването води до процеси, които ние не знаем как ще завършат.

Имаме сериозно проблеми, свързани с ценностната система и отбелязваме сериозен цивилизационен регрес и много сериозен проблем с институциите, които не изпълняват правомощията си с цялата строгост на закона“, казва още Гълъбова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ