И в момента продължават опитите на спасителните екипи да извадят пострадали хора под преобърналия се автобус на магистрала „Тракия“ до Вакарел. До тежкия инцидент се е стигнало, след леко ПТП с автомобил, при което автобусът е излязъл от пътя и се е обърнал в канавката, съобщава БНР.
 
Големият брой на ранените и жертвите идва от това, че автобусът се е обърнал и хората са попаднали под него. Ранените са около 20.
 
По магистрала „Тракия" в посока София почти не се виждат коли. От „Цариградско шосе“ е направено трасе за линейки, които минават през 4-5 минути. Част от тях вече се връщат и към столицата.
 
Една от версиите за случилото се е умора на шофьора на автобуса.
 
Почти всички болници в София са на крак, извозват се ранените.
 
Образувало се е гигантско задръстване по магистрала в посока Бургас. Полицията е отбила движението. На практика не може да се премине. Има полицейски кордон.
 
На място са пристигнали 4 пожарни. Пожарникарите режат автомобила, за да извадят пострадалите. Пристигнал е и специален автомобил, който по-късно да издърпа авариралия автобус.
 
Катя Сунгарска, говорител на „Спешна помощ“, уточни, че линейките са 14. „Вече имаме информация, че първите линейки са извозили първите пациенти към болниците и вече са се върнали за повторен курс“, посочи тя.
 
„Повече от 20 са пострадалите. Имаме информация за 6 починали“, допълни тя. Сунгарска каза, че има едно подстрадало дете, но не знае в какво състояние е.
 
„Нашите лекари в момента извършват поредното геройство. Всички болници в София са включени в координационния екип, който сме създали“, изтъкна тя.
 
„Много е тежък инцидентът и е много динамична ситуацията“, каза няколко пъти Сунгарска.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.
„Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам, е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща“, каза той.
 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!