Семейство изживя истински кошмар край Пловдив и се спаси на косъм от трагедия. Действието се развива на 26 февруари, малко след 20 часа вечерта, на пътя Пловдив-Асеновград, пише Марица бг.

Семейството, което е с джип, пътува от кв. „Долни Воден“ за Асеновград. Стигайки до разклона на главния път, към тях от Пловдив с бясна скорост се насочва кола.

Инстинктивно жената, която карала джипа, завърта волана надясно. Благодарение на този рефлекс, последва удар не в предната, а в задната лява част.

Шофьорът на другата кола не успял да вземе завоя, след което се забил в задницата на джипа. В резултат виновния зад волана се движи още около 50 метра и спира.  Колата му е тотал щета.

Семейството в джипа вече е изключително стресирано. Мъжът проверява състоянието на жена си, вижда, че е добре и излиза.

В същото време вижда от другата кола да се подават двама души с лица, покрити с кръв. Те идват към него, единият го хваща за ръцете, а другият му нанася силни удари в корема.

Докато набира тел. 112, за да съобщи за инцидента, ударите и бутането продължават. След това виновният шофьор хуква да бяга презглава през нивата и изчезва. Спътникът му остава на място.

На място пристигат както роднини на потърпевшите, така също линейка и полиция. И тримата са откарани в болница за прегледи, след което са освободени за домашно лечение.

„Ние сме обезпокоени  от неправилната проверка. И двамата са стресирани. Жената не може да спи откакто е станал инцидента, не ходи на работа, а мъжът е с високо кръвно. Странното в случая е, че намират избягалия шофьор, но не му правят тестове за наркотици и алкохол. 

Колкото и часове по-късно да са го открили, все ще има следи от дрога, ако е употребил такава. Сега ще се измъкне само с глоба и отнемане на книжката за няколко месеца. А става въпрос и за нападение. Не е работа на хората да тренират бойни изкуства, за да се пазят.

И още по-страшното е, че този човек пак ще се качи да шофира и следващият път може да се стигне до фатален край. Ламарината си е ламарина, тя не може да плаче.

Щетите ще се оправят. Но ако има жертви?

Трябва ли това да сполети служител на МВР, за да се задейства системата и да има последствия?“, запита адвокатът на пострадалото семейство Евгени Костадинов. 

Избягалият шофьор е от кв. „Долни Воден“.  Адв. Костадинов посочи, че предстоят две дела за причиняване на леки телесни повреди  - за мъжа и жената.

Ще бъде подаден и сигнал до „Вътрешна сигурност“, за да се провери как действат униформените и дали са предприели необходимите действия в конкретната ситуация.

От полицията потвърдиха за инцидента с двете коли и че имало избягал шофьор.  „Причината да не бъде тестван е, че са минали повече от 10 часа докато виновният шофьор бъде установен. На него му е съставен акт, че като участник в ПТП не е изпълнил задълженията си и не е останал на място.

Предстои да му бъде наложена глоба и да му бъде отнета книжката за период от 1 до 6 месеца“, съобщиха от пресцентъра на МВР в града под тепетата.

Относно нанесените удари, от полицията обясниха, че служителите на реда, пристигнали на мястото на катастрофата, не са били уведомени за подобна агресия от потърпевшите.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук