Късно снощи полицията в Стара Загора е арестувала мъж след тежка кастрофа със загинал и двама ранени. Арестуваният е избягал от мястото на произшествието и часове по-късно полицията го е издирила, предава Нова тв.

Намерена е и колата, с която той е блъснал тримата.

Сигналът за катастрофата е подаден в 19:40 часа. Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Генерал Столетов" и ул. "Цар Иван Шишман".
Моторист е почина след катастрофата. Пострадалите са спътничката на моториста, както и пешеходец, който е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

Припомняме, че през последните дни това е поредна тежка катастрофа в Стара Загора.

В града днес се проведе протест на съученици на пострадалите, родители и граждани, които поискаха сигурност на придвижване. Протестиращите са нахлули в прокуратурата. Протест ще има и утре.

10 свидетели са били разпитани за инцидента, при който 18-годишен шофьор на БМВ помете три момичета на тротоар в града. Арестуваният е ученик, той има и други нарушения на пътя. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и лишаване от шофьорски права за определен срок.